2013. június 1., szombat

Wolf (EXO Chanyeol)

A hamuszín eget sötét, gomolygó füst töltötte meg. Egyre feljebb és feljebb tört az égen, mígnem a mennyek kapuját elérve szertefoszlott. A fák által határolt folyosókon lángnyelvek szaladtak, de nem elégedtek meg a számukra kijelölt útvonallal, bele-belekaptak a folyosó faoszlopaiba is. Recsegett-ropogott a száraz kéreg, az oszlopok egymás után dőltek ki, elzárva az utat. Voltak közöttük olyanok is, amelyek erősebbnek bizonyultak. A tűz ezeken körkörösen végigfutott, fel a csúcsig, elhamvasztva mindent – levelet, ágat, madárfészkeket -, ami az útjába került. A még álló hatalmas fák innentől kezdve lángruhába borulva pompáztak.
De a tűz hamar elunta játékát a mozdulatlan természettel és továbblépett, hogy új játszótársra leljen. Nem telt bele sok időbe, míg rátalált a közelben álló, ágakkal kifeszített bőrökből álló sátorocskákra.
Hajnal volt, az emberek még mind békés álmukat aludták. Csend borult a táborra, mit sem sejtettek az odakint tomboló pokolról.
A lángtenger hamarosan elérte a szélső sátrakat és fájdalmas, elnyomó táncba kezdett az ágaival. Hamar lángba borult az egész, és a feltámadó szél még inkább elősegítette annak terjedését.
Az egyik sátorban egy kislány aludt. A tűz hamar beterítette a sátrat. Szemeit dörzsölve ébredt valami furcsa hangra. Először fel sem foghatta, mi történik körülötte. A beáramló füst ingerelte tüdejét, köhögni kezdett. Akkor értette csak meg igazán, mi folyik odakint, amikor a sátor bejárata felől elzárták a lángok az utat.
Egyedül volt a sátorban, sehol egy felnőtt a környékén. Rettenetesen megijedt, de még nem kezdett el sírni. Úgy gondolta, könnyeit akkorra tartogatja, amikor már közeledik hozzá a tűz, hogy legalább a víz látványával elriaszthassa magától. Kijutásra semmi esélye nem volt és ez hamarosan benne is tudatosult.
Nem jött senki, hogy megmentse.
Remegett, mint a nyárfalevél, holott rendkívüli forróság uralkodott. Már-már tényleg sírni kezdett volna, ha váratlanul nem történik valami.
A sátor bejáratánál szaglászó, kaparászó hangot hallott, tökéletesen meg tudta különböztetni a tűz ropogásától. Hamarosan egy hatalmas szürkefarkas tárta szét a bejáratot és rontott be a sátorba. Sárga, okos szemeivel egy ideig a kislányt nézte. A kislány nem rémült meg tőle, kifejezetten bizalmat érzett a hatalmas állat felől.
A farkas közelebb ment hozzá és mozgásával a kislány tudatára adta, hogy szálljon fel a hátára. A lány egy kicsit habozott, végül engedelmeskedett az utasításainak. Felmászott a hátára és erősen belemarkolt a szőrébe.
A farkas pillanatokon belül elindult. Mint valami árny, úgy suhant végig a lánggal borított területen. Csak a kislány kötött poncsója perzselődött meg egy kicsit, más baja nem lett.
Az állat egy, az égő tisztástól megfelelő távolságra lévő, megfelelő biztonságot nyújtó dombocskán tette le a lányt. A dombról be lehetett látni az egész területet és az alant elterülő lángóceánt. A hajnali fény, az első fáradtan nyújtózkodó napsugarak egy alakot világítottak meg a dombtetőn. Pont, mint tíz éve…
A lány közelebb sétált az alakhoz. Egy fiú volt az; vékony, magas alakja valami túlvilági aurát kölcsönzött neki, ahogy a táj fölé magasodott. Szemét a horizont felé irányította, mintha azt várná, hogy a nap mindent beterítsen aranyló sugaraival.
A lány csendben leült a fiú mellé. A fiú sem szólt egy szót sem, csak a tűz ropogása hallatszott. A farkas megkerülte a fadarabot, amin a fiú ült és letelepedett a jobb oldalára. Fejét mancsaira helyezte és behunyta szemeit, fülét közben éberen mozgatta.
-    Tudom, hogy te mentettél meg tíz évvel ezelőtt is – törte meg végül a csendet a lány. Tekintetét végigfuttatta a fiún. Göndör fürtjei között piros és kék tollak díszelegtek, bal orcáján két vékony, világoszöld csík húzódott. Teljesen átlagosan festett így közelről megnézve, a lány mégis biztos volt benne, hogy több van benne, mint ami kívülről látszik.
A fiú nem reagált semmit, tekintetét továbbra is a tájon pihentette.
-    Chanyeol! – mondta kérlelő hangon a lány. A fiú erre végre felé fordította a fejét. Szemei melegséget áraszottak, de továbbra sem szólalt meg.
-    Tudod, miért hívnak Arany Mókusnak? – folytatta a lány. Nem várta meg, mit reagál a fiú, úgyis tudta, hogy nem fog megszólalni, úgyhogy megválaszolta a kérdését. – Mert két tulajdonságom van, ami aranyat ér, ebből az egyik a tudás. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen kapcsolatban állsz a Nagy Farkasszellemmel! Különben hogy nézhetnél ki tíz év leteltével is ugyanúgy…
A fiú megrázta a fejét, arcán csibészes mosoly suhant át.
-    Szóval úgy gondolod, lebuktattál? – szólalt meg. Hangja mély volt, a hegyek közt fújó szelekre emlékeztette Arany Mókust mind ahányszor meghallotta. Chanyeol kétségkívül csak szórakozott vele, úgyhogy inkább visszatekintett a lenti pokolra.
-    Inkább meg kéne köszönnöd, nemde? – fordult ő is a táj felé, tekintetével azt a pontot kereste, amit a lány nézett.
-    Köszönöm – húzta be a lány nyakát vállai menedékébe. Nem a saját épsége foglalkoztatta. – Mi lesz a törzs többi tagjával? Vajon sikerült megmenekülniük?
-    Nagy Medvét nem kell féltened. Biztos talált menedéket mindenkinek – Chanyeol felsóhajtott. – Olyan felelőtlen vagy! Miért kell mindig nekem vigyáznom rád? Miért nem tudsz a többiekkel tartani?
-    Csak elaludtam egy kicsit!
-    Minden alkalommal, amikor erdőtűz van? – vonta fel a fiú a szemöldökét.
-    Nem, alapból minden alkalommal! – kuncogott a lány. Chanyeol még nagyobbat sóhajtott és játékosan megkoppintotta a lány feje tetejét. Egy morcos tekintetet kapott cserébe.
-    Fogadni mernék, hogy nem a lustaságod a másik tulajdonság, amiért Aranynak neveznek…
Arany Mókus csak rányújtotta a nyelvét, majd végül mindketten elnevették magukat.
-    Nekem mennem kell – állt fel végül a fiú, mire a mellette fekvő farkas is felemelte a fejét.
-    Ne, máris? Mindig olyan hamar elmész, aztán meg hónapokig nem látlak! – Chanyeol válaszként csak ismét a lány fejére helyezte a kezét. Hosszú ideig néztek egymás szemébe, míg végül a fiú volt az, aki elsőként elkapta a tekintetét. Az égre nézett.
-    Hamarosan esni fog, az kioltja a tüzet. Itt biztonságban vagy, de miután kialudt az utolsó szikra is, keresd meg a többieket!
-    Igenis – felelte Arany Mókus sértődötten. Nem volt ínyére ilyen hamar elválni a fiútól. Nagyjából fél éve látta legutoljára, akkor is csak egy futó pillanatig. Néha szabályosan úgy érezte, Chanyeol nem is létezik, csak a gondolataiban.
-    Vigyázz magadra, mert legközelebb nem lesz ilyen szerencséd! – figyelmeztette a lányt, mielőtt befordult volna az erdő sötétjébe.
Arany Mókus hosszan bámult utána, míg Chanyeol teljesen el nem tűnt a fák között. Miután már a farkasok vonyítása, csaholása is teljesen elhalkult, akkor fordult csak meg. A napot sötét felhők takarták el, melyek semmi jóval nem kecsegtettek. Szóval tényleg esni fog!, futott át az agyán. Sóhajtott egy nagyot, majd miután végképp meggyőződött arról, hogy Chanyeol nem jön vissza, visszafordult a lángok felé. A törzshelyen már kialvóban voltak, itt-ott parázslott még a talaj és itt-ott égett még egy-egy sátor maradványa. Felsóhajtott és visszaült a fadarabra, amin az imént még ketten ültek.
-    Hiába, nem ülhetek és várhatok itt egész nap… - sóhajtott magában és úgy döntött, visszaindul a völgybe. Még egyszer utoljára a helyre tekintett, ahol a fiú eltűnt, majd oda, ahol ült. Legnagyobb meglepetésére egy piros toll pihent a száraz fadarabon, pont olyan, ami Chanyeol hajában is volt. Arany Mókus mosollyal az arcán szorította magához a tollat.
-    Várni fogok rád, Chanyeol, amíg újra el nem jössz! – ígérte meg magában, majd ahogy nagy cseppekben elkezdett esni az eső, úgy döntött, visszaindul a völgybe megkeresni a többieket.


Az egyik hatalmas fa tetejéről Chanyeol végignézte a jelenetet, majd miután a lány eltűnt a völgyben, ő is elindult és eltűnt a farkasok társaságában az erdő mélyében…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése